fulltext
klíčová slova
a  b  c  d  e  f  g  h  i  j  k  l  m  n  o  p  q  r  s  t  u  v  w  x  y  z 



Northern Region Film and Television Archive

Northern Region Film and Television Archive

Filmový a televizní archiv Severního regionu je veřejný archiv, kterého úlohou je sbírat, uchovávat a zprostředkovávat filmový a televizní materiál vytvořený v regionu, nebo se regionu týkající.

Sbírky:
The BBC Look North Collection (přibližně 7000 titulů regionálního programu BBC na 16 mm filmech v rozmezí let 1957 až 1991), The Tyne Tees Collection (všechen zachovalý filmový materiál Tyne Tees televize z let 1959 až 1990), The Border TV Collection (dramatické díla a dokumenty vyrobeny Border Television od šedesátých let po osmdesátá léta – pro nevyjasněná práva a zodpovědnosti konzervace není takhle kolekce momentálně dostupná.), The Turner Collection (700 titulů z produkce produkční společnosti Turners Film Unit, převážně reklamní filmy, vzdělávací filmy a průmyslové dokumenty – NRFTA vlastní všechny práva k tomuto materiálu), The Trade Film Collection (kolekce filmů z produkce společnosti Trade Films, převážně politické dokumenty a pořady, filmy o dolech a odborech), The Tyne and Wear Archives Service Collection (kolekce filmů ze sbírky TWAS o životě a práci v Newcastle a Tyne and Wear, zejména o loděnicích), Industrial, Educational and Training Films (sbírka filmů vztahujících se k průmyslu v regionu), Amateur Film and Video (kolekce filmů a videí od amatérských filmařů v regionu od dvacátých let 20. století po dnes).

Pravidla pro akvizici: http://www.nrfta.org.uk/downloads/acquisition.pdf
Pravidla pro prezervaci: http://www.nrfta.org.uk/downloads/pres_policy.pdf
Pravidla pro přístup veřejnosti: http://www.nrfta.org.uk/downloads/access.pdf

Cílem filmového a televizního archivu Severního regionu je sbírat, uchovávat a zprostředkovávat filmový a televizní materiál vytvořený v regionu, nebo se regionu týkající. Archiv je přístupný veřejnosti v Newcastle a v Middlesbrough.

archiv, UK

Institucionální, profesní, rovné podmínky přístupu

Institucionální, profesní, rovné podmínky přístupu

Institucionálně vázaná profesionální produkce