fulltext
klíčová slova
a  b  c  d  e  f  g  h  i  j  k  l  m  n  o  p  q  r  s  t  u  v  w  x  y  z 



09. březen 2009  

sonicSENSE workshop

 

16. – 19. března
vernisáž: čt 19. března v 19:00

Projekt pdo názvem SonicSENSE vyvinula dvojice umělců a pedagogů ze San Franciska začátkem roku 2008. Navrhli jej jako sérii site-specifických dílen/performancí/instalací a jako modul mezioborové a mezikulturní spolupráce. Sonic Sense je nástroj zkoumající tok, pohyby a výměnu informací, dat, myšlenek, materiálů a zdrojů. Jeho jednou formou je instalace – interaktivní, kineticko- audiovizuální robotické prostředí, které je pokaždé re-koncipované na různých místech a v různých zemích a bude realizováno do konce roku 2011.

Oba umělci ve spolupráci se spolupracovníky a studenty budou zkoumat, jak uchopit aktuální výzkum na poli elektronických médií v reálném a virtuálním světě aby byl zachován charakter skutečné interaktivity. První verze byla soustava skulpturálních, robotických a kinetických, vzájemně propojených jednotek. Instalace reaguje na podněty návštěvníků ve fyzickém prostoru a interface je umožněn i prostřednictvím internetu.

Instalace vyzývá diváky k dialogu, k interakci, reaguje na každé setkání prostřednictvím zvukových dat, promítaných pohyblivých obrazů, pohybu a mechanických zvuků. Míra komplexity dialogu s umělou bytostí narůstá s počtem a intenzitou setkání a obohacuje je o další vzorce "chování".

Pražská instalace sonicSense bude během dílny adaptována přímo pro prostor Galerie Školská a rozšířená o nové elementy a senzorické systémy, na kterých spolupracují: Guy van Belle, Jakub Hybler, Michal Kindernay, Aleš Zemene, Michal Cáb, Stanislav Abrahám a další.


sonicSENSE workshop